АПИ: 24 124 100 лева за пътя Рудозем – Смолян

Ремонтът на 11 пътни отсечки, с обща дължина близо 200 километра, в областите Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково, Видин и Смолян ще стартира през тази година. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществените поръчки за избор на изпълнители на строително-монтажните работи /СМР/ за основен ремонт на участъците. Сред тях са трасета, предложени от граждани за включване в ремонтната програма на АПИ за 2022 г.

Агенцията завиши изискванията към изпълнителите на строителството и строителния надзор както по време на ремонтните дейности, така и в гаранционния период след това. Целта е да се гарантира качествено изпълнение на строително-монтажните работи.

Офертите на участниците в двете обявени обществени поръчки ще се приемат до 12 май. Едната е за основен ремонт на 76,2 км републикански пътища. Общата индикативна стойност е 83 428 400 лв. без ДДС. Тръжната процедура е в 6 обособени позиции, като в едната е за основния ремонт на  21.931 км от път III-868 Рудозем – Смолян. Отсечката обслужва населените места в общините Рудозем и Смолян и е алтернативен маршрут за достъп до бъдещия ГКПП „Рудозем – Ксанти“. Трасето осигурява връзка с паметника на връх Средногорец, известен като Родопската Шипка, построен в чест на освобождението на Родопите през 1912 г. Прогнозната стойност за извършване на надзор на обекта е 24 124 100 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на ремонта е 450 календарни дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене