МВР: Информационен бюлетин за възникнали произшествия на територията на област Благоевград

От полицейски служители на 02-РУ-Благоевград, около 20:40 часа на 06.04.2022 г. в района на ул. „Струмица“ в гр. Благоевград е извършена проверка на 28-годишен мъж от града. В хода на проверката, у него са намерени и иззети три полиетиленови топчета, съдържащи 1,80 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев работят по получено съобщение за това, че в обедните часове на 06.04.2022 г. от лек автомобил, паркиран на паркинг пред магазин на голяма търговска верига в гр. Гоце Делчев е извършена кражба на мобилен телефон. За случая е уведомена компетентната прокуратура.

В РУ-Сандански е съобщено за извършена, от неустановена дата до 05.04.2022 г., кражба на части от селскостопански инвентар /части от лозарски плуг, две помпи за пръскане на тракторни пръскачки, меден капак за казан и арматурно желязо на кангали/ от селскостопанска сграда в с. Хърсово, общ. Сандански. Приблизителната стойност на нанесената щета е около 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 21:20 часа на 06.04.2022 г. в аварийната лента на АМ „Струма“ в района на с. Левуново, от полицейски служители на РУ-Сандански е установен изоставен лек автомобил „Форд Фокус“ с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Собственикът на автомобила е установен.

На 06.04.2022 г. около 09:50 часа на кръстовище между ул. „Ел тепе“ и ул. „Рокфелер“ в гр. Петрич е станало ПТП, при което лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от 75-годишен водач от с. Враня, общ. Сандански не е пропуснал и е блъснал две жени на 73 и 74 години от гр. Петрич, които пресичали пътното платно на пешеходна пътека. Едната от пострадалите е получила натъртвания в областта на коляното, а другата е с фрактура на коляното. След извършен медицински преглед те са освободени за домашно лечение. Пробата на водача на автомобила за наличие на алкохол в издишания въздух е отрицателна.

В обедните часове на 06.04.2022 г. в местността „Шубрака“, землище на с. Полето, общ. Симитли, при оран с мотокултиватор на нива с голям наклон, 49-годишен мъж от селото е загубил контрол над управлението на земеделската машина, която се преобръща и го наранява. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ- Благоевград с фрактура на таза. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в издишания от него въздух е отрицателна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене