Министър Проданов се срещна с алжирския посланик Н. Пр. Байа Бенсмаил

Министърът на туризма Христо Проданов се срещна с Н. Пр. Байа Бенсмаил, посланик на Алжирска демократична и народна република у нас.

„Туристите са най-добрите посланици на държавите. Когато хората пътуват, опознават култури и завързват приятелства. Във време на война трябва да направим всичко възможно сътрудничеството да се подобрява, a туризмът е в основата на добрите отношения“, заяви министър Проданов. И допълни, че през последните две години връзките са били затруднени, а посещенията – силно ограничени. „Нашата съвместна задача е да повишим броя на туристите между нашите две държави. Съществува потенциал за нарастване на посещенията“, категоричен бе министърът.

От своя страна посланикът благодари за срещата и уточни, че мисията в България има за цел да съживи връзките между двете държави в туризма. Н. Пр. Байа Бенсмаил сподели за възможности за български инвестиции в места за настаняване в Алжир. По думите ѝ гостите в страната проявяват интерес към различни посещения като пустинен и здравен туризъм. „За краткото време, в което съм в България забелязах близостта на двете страни по отношение на занаятите. Харесвам българската бродерия“, заключи посланикът.

По време на срещата бе обсъдена възможността за обмяна на визити с алжирския колега на министър Проданов Ясин Хамади.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене