Студенти и преподаватели засадиха дръвчета в двора на Филиала на ПУ в Смолян

Студенти и преподаватели засадиха днес в двора на Филиал – Смолян, три иглолистни фиданки. Събитието е част от проявите, посветени на 60-тодишнината от основаването на Учителския институт „Дичо Петров“ и 25-годишнината от създаването на Филиала към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в областния град.

„Решихме да посадим дръвчета в знак на двете годишнини, защото казват, че в живота си човек трябва да посади поне едно дърво. Имаме три фиданки – двете от тях са дарени от Регионалната дирекция по горите в Смолян – кавказка ела и обикновен смърч, а третото – хималайски бор, е дарение от мен „, каза директорът проф. д-р Иванка Димитрова – Дюлгерова, като пожела здраве и благоденствие на всички студенти и преподаватели.

За отбелязване на годишнините ръководството на висшето учебно заведение в Смолян е планувало поредица от събития. Първата проява, която приключи, бе свързана с показване на медийни публикации през годините от основаването до днешни дни. Предстои през месец май да бъде открита изложба, в която ще се представят документи – основни аспекти от историческото развитие на учебното заведение. Финалът ще бъде провеждане на научна конференция през ноември, в която ще участват преподаватели и студенти.

„Направихме една много добра кандидат-студентска кампания през есента, когато всички места бяха запълнени. Надявам се и тази година да повторим този успех. Виждам, че макар и населението в Смолян да намалява, има желаещи студенти, които учат с ентусиазъм. И тази традиция, която е започнала преди 60 години трябва да продължи“, каза още проф. Дюлгерова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене