Животът на Ален Делон: Детство в затвора и любовник на най-красивите жени

От шедьоврите на седмото изкуство, които е заснел, до страстните любовни истории, които е изживял с най-красивите актриси на своето време, Гепардът /Ален Делон/ е изградил желязна кариера. Една необикновена съдба, изградена върху дълбоки интимни разломи

 

Ален Делон
Gulliver/Getty Images

 

Ален Делон не е имал детство като всички останали. Легендата на френското кино израства отчасти в затвора във Френе, където едва 9-годишен преживява отблизо екзекуцията на политик. Днес на 86 години емблематичният актьор продължава да очарова както публиката, така и най-близките си приятели.

Гепардът се завръща в светлината на прожекторите благодарение на книгата Entre chien et loup /Между куче и вълк/, автобиографията на сина му Антъни Делон. Най-големият син на актьора описва един много труден баща и разказва за различните форми на насилие, на които е бил подложен като дете. Студени изблици на гняв, които оставят траен отпечатък върху сина на Натали Делон.

 

Ален Делон
БГНЕС

 

Ален Делон също се сблъсква с това насилие в много ранна възраст. Син на Фабиен Делон и Едит Арнолд, той е само на 4 години, когато е настанен в приемно семейство след развода на родителите си. Това е истинска рана за малкото момче, което открива света на затворите заедно с осиновения си баща, надзирател в затвора във Фрес. Именно зад тези стени младият Ален Делон прави първите си открития. „Израснах в двора на Френе, между стените, играейки с децата на пазачите“, казва той за този период от младостта си. Там преживява и едно от най-значимите събития в живота си, без да го разбира.

 

Роми Шнайдер и Ален Делон
Gulliver/Getty Images

 

На 15 октомври 1945 г. Ален Делон е само на 9 години, когато става свидетел отблизо на екзекуцията на затворник, който не прилича на никой друг. Ръководителят на правителството на режима Виши Пиер Лавал е арестуван няколко месеца по-рано при опит да избяга в Испания. Близкият до маршал Петен човек е признат за виновен за държавна измяна и заговор срещу вътрешната сигурност на държавата от Върховния съд. Осъден на смърт, той прекарва последните си часове в затвора във Фрес, недалеч от Ален Делон.

На 15 октомври 1945 г. в 12:32 ч. момченцето си играе в двора на затвора, когато е изненадано от изстрелите, които убиват Пиер Лавал. Това е важно събитие, което актьорът винаги ще помни: „Чух залпа, който уби Лавал. От двора на затвора във Фрес са ми останали не толкова образи, колкото звуци. Звукът на смъртта“.

 

Роми Шнайдер и Ален Делон
Gulliver/Getty Images

 

В интервю за френската преса, насрочено да съвпадне с излизането на книгата, Антъни Делон потвърди, че баща му иска да прибегне до евтаназия. Синът на актьора отказва да бъде изпълнител, така че вероятно това ще падне на плещите на дъщеря му Анушка.

„Един ден той ми каза: „Тони, ако един ден ми се случи нещо и аз изпадна в кома или ме включат на апарат, искам да ме изключиш. Обещай ми това“, заяви в неотдавнашно интервю Антъни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене