Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ ще бъде училище домакин на Националното състезание „ Млади таланти в модата“

     НПГ „Димитър Талев“ ще бъде училище домакин на Националното състезание „Млади таланти в модата“, което ще се проведе от 13 до 15 април 2022г. Неврокопската професионална гимназия ще посрещне отбори от 15 гимназии, които  ще представят в  състезателно модно ревю своите модели на тема „Минало в бъдеще време“,  както и  ще защитават  художествените скици на предложените модели.   Цялостната организация на националното състезание се осъществява от дирекция „Професионално образование и обучение“ на Министерството на образованието и науката, РУО- Благоевград и НПГ „Д.Талев“  и ще се проведе в три категории:  „Модно ревю“;  „Художествена скица“;  „Сръчни ръце“. Състезанието са осъществява с партньорството на Националната асоциация на училищата по мода „ Росица Иванова“. 

    „ Млади таланти в модата“ ще се проведе в  Зимната градина на комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“ и  в учебно-тренировъчните работилници на НПГ „ Д.Талев“.  Участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури – преподаватели  във ВУЗ, бизнесмени от съответния бранш, изявени личности в областта на модата. На мащабното събитие ще присъстват  гости  от МОН, РУО-Благоевград, община Гоце Делчев, директори на училища, представители на модния бизнес,  представители на висши учебни заведения, представители на  Националната асоциация на училищата по мода „ Росица Иванова“ (НАУМ), Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ). Предвидена е професионална фотосесия за участниците в категория „Модно ревю“, която ще се заснеме в Градския парк, гр. Гоце Делчев. Гостите ще могат да се насладят на екскурзия по маршрут  Гоце Делчев – с. Лещен – с. Ковачевица – Гоце Делчев, организирана от преподаватели и ученици от НПГ – направление „ Туризъм“, включваща и екскурзоводска беседа. Ще бъде посетена  основната база за производствена практика на училището – фабриката, която е  бизнес партньор на НПГ – „ ПИРИН-ТЕКС“ ЕООД.          Националното състезание „ Млади таланти в модата“ предоставя възможност на учениците за творческа изява на придобити знания, умения и компетентности по усвояваните професии. Също така мотивира участниците за постигане на по-високи резултати и усъвършенстване на практическите умения в реална работна среда. Стимулира се осъществяване на междуучилищно сътрудничество, съревнование и изява на професионално-личностни качества: комуникативност, трудова дисциплина, работа в екип, професионална етика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене