Грандиозен старт на “Francofolies.Благоевград“ 2016 /СНИМКИ/

Десетки хиляди меломани се събраха на площад „Георги Измирлиев“  в Благоевград, за да станат част от първата вечер на фестивала “Francofolies.Благоевград“ 2016. Очаквано за музикалното събитие в областния център пристигнаха почитатели на френската музика от цял свят. Кметът на Благоевград д-р Камбитов поздрави публиката и благодари на организаторите от френска страна. „Благоевград е сцена на световноизвестни звезди като Патрисиа Каас, Джипси Кингс, Патрик Брюел, Боб Синклер. Много съм горд, че възстановихме фестивала. В началото никой не вярваше, но имаше един човек, който повярва – Жерар, благодаря ти! Благодаря на целия френски екип, защото без тях, всичко това нямаше как да се случи.  Благодаря Ви, че сте тук“, каза кметът д-р Камбитов. Президентът на фестивала Жерард  Пон пожела публиката в Благоевград да става все по многобройна.

5Честта да даде старт на фестивала в Благоевград се падна на френския рапър Féfé. Изненадващо за публиката Féfé се появи сред хората, събрали се на площада в Благоевград, а не по стандартния начин на сцената. Това предизвика фурор сред феновете на френската музика, които запяха и затанцуваха заедно с музикалната звезда. В продължение на час, френският рапър не престана да насърчава многохилядната публика, която не спря да му приглася.

7Кратка пауза „нажежи“ обстановката до излизането на Джипси Кингс. Появата им буквално предизвикаеуфория, а горещите ритми накараха различни поколения да пеят и танцуват с музикалните легенди. Те изпяха златни хитове като  Bamboleo, Bem bem Maria, Volare, както и съвсем нови техни продукции.  Изключително богатият репертоар, подготвен за първата фестивална вечер в Благоевград, предизвика уникални емоции у хората, които не спряха за миг да танцуват в ритъм с музиката на световно известната група и рапъра Féfé.

8Без имеФестивалът „Francofolies“ беше възстановен в Благоевград след повече от 20 години пауза, благодарение на усилията на кметът Камбитов и организаторите от френска страна.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене