МРРБ: АМ „Струма” от Благоевград до Крупник готова до 2025 г., до 2030 г. скоростният път „Рила“ от Кюстендил до Дупница

До 2025 г. трябва да завърши цялостното изграждане на участъка от Благоевград до Крупник на АМ „Струма“, а до 2030 г. се планира да се построи и пусне участъкът между Крупник и Кресна от магистралата, както и участъкът между Кюстендил и Дупница от бъдещата магистрала „Рила“.

Това обявиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. От ведомството пуснаха интерактивна карта, на която е отбелязано развитие на транспортната инфраструктура на България и свързаните региони до 2040 година. В нея се съдържа информация за обекти от пътната и железопътна инфраструктура, интермодални терминали, летища, пристанища, вътрешни водни пътища, нови мостове и тунели, които ще се реализират на етапи до края на периода. Картата представя плановете на държавата за проектите, които ще се реализират в районите за планиране на страната, информират от МРРБ.

Картата визуализира проекти от основната и широкообхватна TEN-T мрежи, които са в експлоатация през 2022 година или ще бъдат завършени до 2030 година. Включени са също стратегически важни за България обекти, които се очаква да бъдат пуснати в експлоатация до 2040 година. Завършването на проектите е предвидено на различни етапи в рамките на този срок.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене