Времето съвсем се чална, синоптици бият тревога за сняг в неделя, ето къде

С умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите още ще се понижат

В неделя с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите още ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг, но със застудяването и в районите до около 600-800 метра, главно в северозападната част от страната, ще превали сняг.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.
Времето за Гоце Делчев ще е облачно с кратък дъжд и максимална температура 15 градуса.
В Южна България ще има и гръмотевици. През деня почти без валежи ще е покрай Дунав, там и облачността ще намалява по-често до слънчево. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони до 10°, в София – около 2°; максималните – предимно между 11° и 16°, в София – около 11°.

 

Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще има валежи от сняг, възможни са и гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, на юг и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са 13°-17°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В понеделник вятърът чувствително ще отслабне. Валежите временно ще спрат, облачността ще се разкъса до слънчево, сутрешните температури ще са близки до нулата. След обяд от запад отново ще се появи висока и средна облачност, която над Югозападна България ще се увеличи и на отделни места там ще превали дъжд, в планините над около 1200 метра – сняг.

Във вторник над Южна България облачността ще е предимно значителна, на отделни места там отново ще има слаби превалявания; над Северна България по-често ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е студено, през деня със слаб южен вятър ще започне затопляне.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене