Топ ченге с обвинение за побой (СНИМКИ)

Прокуратурата повдигна обвинение за побой на директора на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Георги Георгиев.

Става въпрос за случай от април миналата година, за който той ще отговаря пред закона за нанасяне на лека телесна повреда на пожарникар в Костинброд, потвърдиха от обвинението пред „Телеграф“.

Медията ни потърси шефът на Вътрешна сигурност за коментар. След като чу въпроса, Георгиев отказа всякакъв коментар, заяви „Довиждане“ и затвори телефона.

Георгиев, който е известен в МВР като дясна ръка на министър Бойко Рашков, ръководел акция на 1 април 2021 г.. При нея трябвало да бъде арестуван корумпиран полицай. Агентите направили клопка в Костинброд. В същото време от мястото, където трябвало да стане ареста, минал напълно случайно пожарникар.

Георгиев обаче издал заповед да се задържи. Докато се боричкат, според обвинението шефът на Вътрешна сигурност му нанесъл няколко удара. След неуспешното фиаско, огнеборецът подал жалба до прокуратурата. Георгиев беше забелязан вчера да влиза в столичното следствие с адвокати. Ако бъде признат за виновен, Георгиев може да получи от 1 до 5 години затвор.

 Георгиев влиза в Столичното следствие.
Георгиев влиза в Столичното следствие

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене