Община Благоевград и спортните клубове на територията на града организират безплатни занимания за учениците през пролетната ваканция

В рамките на пролетната ваканция за учениците от Благоевград, Общината и спортните клубове предоставят безплатни занимания по различни видове спорт.
Всеки ден, в рамките на 10 дни /1 април-10 април/ по утвърден график, децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания, както и да открият нови такива.
Учениците от всички училища на територията на община Благоевград ще могат напълно безплатно да посещават спортните занимания, към които имат интерес при отлични условия. Община Благоевград предоставя най-добрите условия за провеждане на заниманията, като е подсигурила и лицензирани треньори.

В стрелбището на ул.“Антон Чехов“ ще се провеждат занимания по спортна стрелба. Тренировките по бейзбол ще бъдат на стадион Портър парк, в близост до парк „Бачиново“. Заниманията по баскетбол ще се провеждат в 4 ОУ „Димчо Дебелянов“ и в зала „Скаптопара“. В спортната зала ще се тренира още и тенис на маса. Заниманията по бокс ще бъдат във физкултурния салон на V СУ „Георги Измирлиев“ и на Втория етаж на Закрития пазар в зала „Ротунда“, а по кикбокс и таекуон-до на площад „Георги Измирлиев“. Във военния клуб в Благоевград, на ул „Иван Вазов“ №7 ще се провеждат занимания по спортни танци. Шахматът ще се провежда в „Шах клуб Виктори“, ул. „Тодор Александров“ №23.

В спортен комплекс „Пирин“ ще се провеждат тренировки по лека атлетика, самбо, хандбал, естетическа гимнастика, футбол. В Обсерваторията при парк „Ловен дом“ ще се провежда ориентиране и лека атлетика. В басейна в спортен комплекс „Пирин“, кв. „Еленово“ ще се провеждат заниманията по плуване. Тренировките по карате ще бъдат в залата на ул. „Тодор Александров“ №23. Любителите на тениса ще имат възможност да играят на терените в тенис комплекс „Ловен дом“. За любителите на високите скорости и моторите мотополигонът край село Зелен дол ще бъде на разположение за учениците.
В утвърдения график има посочени и телефонни номера на ръководителите на спортните клубове и зали, които са на разположение за повече информация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене