Експерт: Не е тайна, че Русия има антибългарски интереси в Западните Балкани

 

„Не е тайна, че Русия има антибългарски интереси в Западните Балкани и конкретно в Република Северна Македония”. Така бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров коментира в студиото на „Здравей, България” състоялата се вчера акция срещу „агентурна руска диаспора” в ДАНС.

„Трудно ми е да коментирам вчерашната акция на Спецпрокуратурата в ДАНС, защото все още липсва официална информация, но не съм изненадан от нея. Никоя служба не е застрахована от това някой да се опитва да проникне в нея или да ангажира част от служителите й да му сътрудничат”, заяви Гяуров.

По думите му всяка една служба, свързана с разузнаване и контраразузнаване, трябва да прави профилактика по отношение на зависимостите на своите служители – хазарт, наркотици, пари.

 

„Зависимостите са тези, които дават основание за вербовка”, категоричен бе експертът и поздрави ДАНС, че разследва дори собствени служители. Но подчерта, че хора, които са наясно със ситуацията в службата, твърдят, че нещата са „тотално изостанали и отдавна изтървани”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

https://www.vbox7.com/play:b19a08aa06

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене