8500 пакети с хранителни продукти ще бъдат раздадени през месец Рамазан

8500 пакети, съдържащи основни хранителни продукти, ще бъдат раздадени на нуждаещите се през месец Рамазан, който започва на 2 април. По време на Свещения месец, символ на милосърдието и солидарността, Мюсюлманското изповедание отново ще достигне до нуждаещите се хора без значение от тяхната религиозна и етническа принадлежност.

Голяма част от хуманитарната помощ ще бъде насочена към бежанците от Украйна и ще бъде изпратена по местата, където те са настанени.

Значително е увеличен броят на хранителните пакети. През тази година те са с 1500 повече спрямо предишната или общо 8500. Половината от тях са осигурени със съдействието на дирекция „Вакъфи“ към Министерството на културата на Република Турция и Посолството на Република Турция в България.

Преди хранителните продукти да отпътуват по места, подготовката им беше инспектирана от зам.-главния мюфтия Бейхан Мехмед, главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, посланика на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок, зам.-посланика Ерман Топчу и представители на DITIB.

След като представилите на институциите се запознаха с напредъка по подготовката, част хуманитарната помощ беше раздадена на нуждаещите се. Първите пакети достигнаха до хората в столичните квартали „Ботунец“ и „Факултета“. Останала част от хранителните продукти отпутваха по населените места в страната, където ще бъдат раздаване от началото на седмицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене