Нова спортна площадка откриха в училището в Дъбница

Още един забележителен ден записаха в календара си за учебната 2017/2018 учебна година ученици, учители и директорът на Обединеното училище „Христо Ботев“ в гърменското село Дъбница Илия Цацев.

27 октомври 2017 година ще бъде запомнен и от всички младежи в селото с официалното откриване на дългоочакваната нова спортна площадка в училището в Дъбница, чието строителство започна на 30 юни тъй като  самата модерна площадка ще бъде ползвана и от местните млади спортисти.

Площадката, представлява футболно игрище и е част от един по-голям проект, включващ още едно баскетболно и едно комбинирано игрище  за волейбол и хандбал. Оборудването е модерно и съвременно – изкуствена трева с дебелина 6 см, съчетана с гумени гранули, които не позволяват износването, както и евентуални травми. Осветлението е изключително икономично, което е постигнато с LED лампи с 2 400 вата излъчвана мощност.

На тържественото мероприятие присъстваха заместник-кметът на община Гърмен – Вили Цветкова, кметът на село Дъбница – Синем Бекирова, старши експерт по физическо възпитание и спорт към РУО – Благоевград –  Борислав Иванов, изпълнителят на проекта – Бисер Узунов, които прерязаха лентата, дадоха старт и пожелаха дълго и ползотворно използване на спортното съоръжение.

Директорът на училището Илия Цацев запозна присъстващите с цялостния проект и изтъкна, че началото е положено със средства изцяло от бюджета на училището, но се надява в по-нататъшното му реализиране да се включат и други институции.

Откриването се превърна в своеобразен празник за учениците, учителите и младежите от селото. То беше съчетано и с богата фолклорна и спортна програма, кулминацията на която бе атрактивната футболна среща между ученици и учители от училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене