ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев = Дигитално училище на България

Урокът на тема „Хармонията в нас и около нас“ в категорията „Дигитален урок“ на конкурса „Дигитално училище на България“ донесе първо място на ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев. От пет години гимназията е иновативно училище. Иновацията е свързана с развитие на функционалната грамотност на учениците с използване на проектно базирано обучение в различните часове.

Катерина Тодорова е старши учител по български език и литература и председател на Методическото обединение по иновации в гимназията. „Разработихме урок на тема „Хармонията в нас и около нас“. Използвахме голяма палитра от дигитални приложения. Урокът е интердисциплинарен и включва в себе си различни учебни предмети: математика, химия, биология, философия и изобразително изкуство. Ние сме много щастливи и горди от факта, че получихме тази награда. Това е голяма оценка и в същото време голяма отговорност за всеки един, който работи в нашето елитно училище.“ – сподели в ефира на Радио Благоевград г-жа Катерина Тодорова.

Надя Воденичарова е старши учител по информационни технологии, част от екипа, разработил урока. „Урокът „Хармонията в нас и около нас“ е урок, създаден с много любов. В него са включени няколко учебни дисциплини и от гледна точка на IT ние използвахме много иновативни приложения, които всъщност правят урока дигитален. Такава беше нашата тема“ – разказа в ефира на Радио Благоевград г-жа Воденичарова. Тя посочи няколко приложения. Например word wаll, с чиято помощ учениците са разделени на екипи на случаен принцип: екип триъгълник, екип кръг, екип успоредник и екип трапец. Използват мултимедиен сет и други интересни приложения.

Виолета Дерменджиева е ученичка в 10 „г“ клас в ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев. „Главен извод от урока е, че във всичко около нас има хармония и няма как нещата да съществуват без хармония. Всичко е в баланс и това е красивото в нашия свят. Относно самото обучение в този формат според мен е много добре измислено, защото ни показва нагледно нещата, показва ни на практика как се случват в живота и ни възлагат задачи, чрез които ние можем логически да стигнем до знанията, а не само да ги прочетем. Чрез практическите задачи получаваме информация и знания за работа с дигиталните технологии.“

Снежана Костадинова е ученичка в 10 „г“ клас в ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев. „В нашето училище постоянно се провеждат интердисциплинарни дигитални уроци, които ни помагат много в самото обучение. Използваме много и различни приложения, които дори сами откриваме. Създаваме различни пъзели онлайн, правим много презентации и използваме много приложения. Те улесняват работата както на нас, така и на нашите преподаватели. Помагат ни сами да достигнем до отговорите. Материалната база в училището е много добра. Винаги можем да използваме таблети, хром буци, които ни помагат в обучението.

В конкурса „Дигитално училище на България“ се състезаваха над 120 проекта от различни училища в нашата страна. Победителите са само седем училища в различните категории – „Дигитален проект“, „Дигитален урок“ и „Дигитална организация на преподаването“.

Пожелаваме още много награди на учениците и учителите в ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене