Започва ремонт на пътя за хижа „Беласица“

Избран е изпълнител на поръчката за неотложните аварийно -възстановителни и укрепителни дейности на пътя от град Петрич до хижа „Беласица“.

Това е фирмата „Монолит – 21 Андонов и Захов“ ООД, която единствена е подала документи за участие в обществената поръчка. След бедствието в общината през месец декември по пътя за хижа „Беласица“ се образуваха осем опасни свлачища на земни маси и скали, които го правят опасен за ползване.

При първоначалната проверка за състоянието на пътя от гр. Петрич за х. „Беласица“ е установено, че освен свлачища, има пропадане на места, както и разрушена пътна настилка.

На място в началото на годината бяха и представители на Междуведомствената комисия към МС, които също направиха оглед, а Община Петрич изпълни всички зададени изисквания по подготовка на документацията и опис на пораженията. Беше одобрено частично искането за необходимата финансова помощ за преодоляване на последиците и възстановяване на поразената инфраструктура.

Така ще започнат ремонтни дейности на пътя за хижа „Беласица“, които ще се извършат с отпуснатите целево от Междуведомствената комисия към Министерски съвет средства в размер на 600 000 лева.

Това са около половината от общо необходимите средства за цялостно завършване на компрометираните участъци по този планински път.

Започва ремонт на пътя за хижа „Беласица“ снимка 1Започва ремонт на пътя за хижа „Беласица“ снимка 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене