С доброволен труд и дарения напредва строителството на джамия в с.Господинци

Строителството на джамия в село Господинци напредва усилено, благодарение на многото дарения и безвъзмезден труд, съобщават от кметството. Актуална информация за хода на всеобщото дело е следната:

Силна мотивация, кратък срок, вълна от съпричастност на дарители с големи сърца, строг и стриктен контрол на отговорника на обекта Борислав Цанков и само за около осем пълни работни дни, първият и най-труден етап от градежа на новата джамия в с. Господинци/основа до кота нула/ вече е завършен. Над 120 куб. бетон, около 5 тона желязо, строителен куфраж, строителна техника ,неуморен труд на сроители от селото и всичко това безвъзмездно, дарено от всички обединени в една кауза- построяване на нов храм.

Въодушавен от бързите темпове на градежа в знак на благодарност и съпричастност районният мюфтия Осман Кутрев даде тържествена вечеря за всички стоители, техници,инжинери и архитекти, допринесли с безвъзмездния си труд за документите и градежа до този етап. След вечерята районния мюфтия отправи апел към жителите на с. Господинци на следващия етап от стоителството да включат в градежа дори и децата си, защото, както каза той -„всеки, който подаде и една тухла, ще чувства джамията като свой дом“.

Градежа на храма няма да спре, след кратко прекъсване , докато се наберат необходимите средства и материали ще започне втория етап на стоителството.

Уважаеми жители на с. Господинци,

както и преди казах, на нас се падна огромната чест да изпълним мечтата и завета на нашите деди. Затова кой с каквото може и колкото възможност има да направи дарение. Средствата ще се събират при местният председател на джамийско настоятелсво Алил Ворук и в кметство Господинци. Ние трябва да построим тази джамия, тя е необходима за нуждите на селото, тя ще бъде единственият мюсюлмански храм, който ще се вижда от пътуващите по републиканска пътна прежа, посока София- КПП Илинден и ще може да се ползва при нужда от преминаващи вярващи. Имаме силно рамо в лицето на областния претседател на ПП на ДПС г-н Ведат Хюсеин и районния мюфтия Осман Кутрев, имаме силна подкрепа на вярващи мюсюлмани от целия регион, с общи усилия на всички, с благословията на Аллах, джамията ще стане. АМИН!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене