От утре отпада задължителното тестване на учениците за коронавирус

От утре отпада задължителното тестване на учениците за коронавирус. Днес се проведе последното планирано тестване. В училищата обаче ще продължат да се спазват всички останали противоепидемични мерки.

Тестването бе въведено на 10 ноември като условие за присъствено обучение на учениците, които нямат „зелен сертификат“ и които учат в общини с висока Covid заразяемотст.

Първоначално тестването се извършваше два пъти седмично, но през декември бе решено изследването да се прави веднъж на седмица.

Как протече последното тестване в столичното 140-то средно училище „Иван Богоров“ и какви са настроенията сред ученици и учители. Директорът Мая Зафирова:

„За щастие, нямаме положителни проби. Около 400 ученици са тествани. Всички ученици и учители са щастливи от факта, че днес беше последният ден за тестване, защото на всички ръководители ни бе необходимо да създадем една строга организация, която костваше допълнително време и реално всичко това сега отпада. Ние за целия период на тестването реално имахме само един потвърден положителен случай“.

Всички останали противоепидемични мерки в училището остават в сила:

„Разделението на коридорите, маските, отстоянието, където е възможно на колегите в класните стаи“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене