Рецепти с прополис, с които монасите от Света гора лекуват успешно язва и гастрит

Монасите от Света гора вярват и знаят, че колкото по-просто се хранят, толкова по-дълго ще живеят. Затова те ползват като лекарство само онова, което расте в техните градини, и което сами отглеждат.
Днес ще споделим с вас три много ефективни рецепти с прополис, които атонските монаси използват, за да лекуват язва, гастрит и гастродуоденит, съобщава специализираният сайт lekuva.net. Запишете си тези рецепти, защото те доказано помагат. С тях ще успеете да овладеете различни стомашно-чревни неразположения.
Освен плодовете и зеленчуците, в горите край манастира в Света гора, монасите отглеждат и пчели. И няма нищо чудно в това, тъй като хората са били ангажирани с пчеларството в продължение на хиляди години. Благодарение на тези прекрасни насекоми научихме какво е мед, восък, цветен прашец, и, разбира се – прополис. Всяко от тези вещества има много приложения и няма аналози по отношение на полезността.

Пчелното лепило, или познато още като прополис, е лепкава субстанция, произвеждана от пчелите, за решаване на различни проблеми, възникнали в техния кошер. Ако в кошера се появи дупка, пчелите няма да страдат от студа, а просто ще я запушат с прополис. Ако в кошера има някакъв чужд обект, пчелите ще го засипят със слой от прополис, и жизненото пространство ще остане стерилно.
Прополисът е естествен антибиотик. Учените не са успели да намерят бактерии, които да оцелеят, когато са в контакт с пчелното лепило. Това вещество също така унищожава вируси и гъбички. Не е изненадващо, че прополисът се използва не само в традиционната медицина. На база прополис фармацевтичната индустрия произвежда и много лекарства.

При язва на стомаха
Разредете 30-50 капки 20-процентова тинктура от прополис в чаша топло мляко. Вземете това лекарство три пъти на ден преди всяко хранене. Още в първите дни са налице някои съществени подобрения: киселинността се връща към нормалното, по-рядко се наблюдават стомашно-чревни неразположения, болката намалява.
Ако нямате тинктура, може да си направите сами с твърд прополис. Вземете 20 грама прополис и го излейте със 100 мл. чист спирт. Поставете го на тъмно място. Не забравяйте да разклащате флакона с течността ежедневно, по няколко пъти.
За по-сигурно се снабдете с готова тинктура от прополис. Купете я от някой добър пчелар, като посетите пазарите и базарите, както и пчеларските изложения.

Лечение на гастрит с прополис
Разредете 30-40 капки 30-процентова тинктура от прополис в чаша топла вода или мляко. Пийте по 10 капки три пъти дневно, един час преди хранене в продължение на един месец. Подобренията се забелязват още през втората седмица.
Можете да си направите и билкова тинктура, съветват атонските монаси. За целта трявба да се снабдите от билковата аптека със следните билки: по 1 супена лъжица плодове от копър, мента, липов цвят и корен от лешник. Всички билки смесете и изсипете в подходящ съд, като добавите към тях 3 чаши вряла вода. Сложете сместа на огъня, затоплете и гответе в продължение на 20 минути на слаб огън. Оставя се да се охлади, а след това се слагат и 3 супени лъжици мед, както и 20-30 капки екстракт от прополис. Ежедневно пийте тази билкова тинктура по половин чаша един час преди хранене.

Лечение на гастродуоденит с прополис
Възпалителните заболявания на дванадесетопръстника и стомаха се лекуват по същия начин с прополис, както и гастрита. Също така, монасите препоръчват да се взима сутрин и вечер по една чаена лъжичка мед и сусамов тахан. Препоръчителният период на такова лечение е около 1-2 месеца.
Може да ползвате и тази рецепта: залейте 30 грама смачкани орехови ядки с чаша мляко, доведете сместа до кипене, махнете от огъня и прецедете. Добавете към вече филтрираното мляко 1 чаена лъжичка мед и 10 капки прополисова тинктура. Получената смес е достатъчна за един ден. Просто пийте преди всяко хранене. Още в първите дни лечебният ефект се забелязва осезателно.

Преди да започнете лечението, е важно да се консултирате с лекар относно съществуващи индивидуални противопоказания или алергии.
Писали сме много за полезните свойства на прополиса. Нищо чудно, че Авицена също е предпочитал тази прекрасна субстанция. И легендарният Хипократ е предписвал лечение с прополис на своите пациенти. Затова – не се чудете и не губете време. Приложете на практика рецептите на монасите от Света гора, за да помогнете на себе си, както и да зарадвате своите близки с добро здраве и чудесно настроение.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене