Учебници на украински език за децата бежанци

Българската образователна платформа е-просвета вече разполага с украинска „класна стая“, специално за децата от Украйна.

Над 160 е-четими варианта на учебници до 11. клас на украински език от днес са налични в платформата и могат да се ползват безплатно.

„Войната принуди хиляди украински семейства за часове да напуснат домовете си и да потърсят убежище в България. Всеки трябва да помогне с каквото може. Разбира се, на първо място стоят здравето и образованието на децата, защото те са най-уязвими“, казват от „Просвета“.

За украинските ученици е осигурен достъп до учебниците на едно от водещите издателства на детска и учебна литература в Украйна – „Ранок“. Инициативата е съвместно с Европейската асоциация на издателите на учебници (EEPG) за подпомагане на украинските деца и техните семейства. Достъпът до учебниците в е-просвета не изисква регистрация и става бързо през специално създадената страница „За УКРАЙНА“.

„Това ще помогне на децата да не прекъсват образованието си, ще редуцира стреса и ще ги накара да се приобщят по-лесно. Всички родители и учители, ангажирани с обучението на тези деца, могат да се възползват безвъзмездно и да улеснят работата си. Ние ще продължим да ги подпомагаме“, уверяват от „Просвета“.

Това не е единствената инициатива на „Просвета“ в подкрепа на украинските ученици. В началото на март издателската група обяви, че осигурява безвъзмездно свои познавателни книжки и учебници за всички деца, бягащи от войната в Украйна, които се запишат в български детски градини или училища през настоящата учебна година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене