Оказва се, че кариерата за добив на камъни, гнайс и тикли собственост на кмета на Горно Дряново е напълно незаконна?

СКАНДАЛ! Горно Дряново в плен на кмет феодал! С частен водопровод И.Пингов държи властта в селото!!!

Кариерата и багера на кмета

Кариерата и багера на кмета

Миналата седмица из неизвестни сайтове и фейсбук групи гръмна изкуствено създаден скандал под нодслов „Село в община Гърмен брани водата си. Продължава двумесечната сага на кметът на Горно Дряново и жители на селото  да бъде спряна планираната сеч във вододайната зона на селото.“ Със същата кауза беше ангажирана и медия Топ Преса от жители на селото, които се опасяват, че заради дърводобивен обект имало реална опасност селото да остане без вода. Като отговорна и социална медия Топ Преса веднага се зае да нищи казуса, от който излязоха меко казано факти разкриващи престъпления. 

Инициатор на цялата тази дандания под лозунга „Горно Дряново пази водата си“ е кметът на село Горно Дряново – Ибрахим Пингов. Той ежедневно увещава и убеждава жителите на управляваното от него гърменско село, че трябва да се направи всичко възможно да се спре дърводобивен обект, който е в съседство със ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – НАПЪЛНО НЕЗАКОННОТО ВОДОХРАНИЛИЩЕ, която снабдява селото с вода.

Кариерата на кмета е напълно незаконна

Кариерата на кмета е напълно незаконна

Ето ви фактите! Въпросното селско водохранилище се намира в района на напълно незаконната кариера за добив на гнайс, тикли и камъни за зид, собственост на кмета Ибрахим Пингов. Оказва се, че водохранилището е направено от фирмата на кмета напълно незаконно и той снабдява селото с вода, като е изградил сами мрежата. Така той печели висок рейтинг защото никой от селото не плаща месечно за вода. Плаща се символична годишна такса на кмета.  Има едно малко условие в целият този властови „Ол Инклузив“ – трябва да правиш темане на кмета. Ако не си с кмета – няма да имаш вода, толкова лесно е. Утре кмета Пингов ако те накара да танцуваш гол на центъра на селото трябва да го направиш, щото в противен случай – няма да имаш вода. Тук е въпроса да питаме – къде е ВиК – Благоевград? Някой изследвал ли е водата, която Горнодряновалии пият? Изобщо има ли контрол за тази порочна дейност?

На темата! Кметът Ибрахим Пингов иска да спре дърводобивен обект, защото твърди, че селото ще остане без вода. А истината е че той може да спре водата на селото и да го припише на дърводобивния обект. По будните и севъстни хора от Горно Дряново, направо ни скандализират с информацията, че докато тъстът на кмета – Мехмедали Кезимов Хаджиев е рязал дървесина във въпросният „скандален обект“ – проблеми с водата е нямало. Мехмед Али Кезимов Хаджиев. Така семейството на кмета буквално е овлядало феодалски цялото село Горно Дряново община Гърмен и го държи с управлението над напълно незаконният си частен водопровод. Будните и съвестни жители на селото са убедени, че ако утре обектът се даде на тъстът на кмета – проблеми с водата няма да има, няма да има скандали, няма да има протести…

Кметът прави луди пари на гърба на държавата

Кметът прави луди пари на гърба на държавата

Всичко е за пари! В хода на нашето разследване по темата, изкочи и нещо още по скандално. Оказва се, че кариерата за добив на камъни, гнайс и тикли собственост на кмета на Горно Дряново е напълно незаконна? Ежедневно докато се води на работа в общината Пингов и семейството му добиват ценния материл и го продават на луди цени, на гърба на държавата. Проверка на медията ни в институциите доказва, че Пингов няма разрешително за добив и търговия с камъни. Същият се е сдобил само с проучвателно разрешително без възможност да добива камо ли пък да продава. Въпросът ни тук е към всички правораздавателни иниституции – кой позволява това? Процесът тече с години? Кой опъва чадъра?

Следва продължение…. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене