„Пирин Благоевград 2011“ и „Любчо Солачки“ с медали на купа „България“

Мартин Мишев спечели бронзов медал в многобоя при мъжете на турнира по спортна гимнастика за купа „България“ в Пловдив. Състезателят на „Пирин Благоевград 2011“ добави в актива си трети места на земя и на кон с гривни, а на халки е четвърти. Неговият съотборник Боби Станчев се окичи с бронз на земя при юношите старша възраст.

Другият благоевградски клуб – „Любчо Солачки“, също се представи успешно. Дарина Начина заслужи сребърно отличие на смесена успоредка за жени и бронзово на земя. Влезе и във финала на прескок, за да завърши пета. Никол Стоименова триумфира на смесена успоредка при кадетките. Малко не й достигна да го направи и на греда, където е втора. Адриана Топулева се класира седма сред финалистките на прескок. София Гръчка е пета на греда за девойки старша възраст, а Никол Николова – девета на прескок.

Бойко Иванов спечели сребро на висилка за мъже и бронз на прескок, а в многобоя се нареди пети. При младежите Илиян Сиджимков е шести на прескок и на кон с гривни, както и осми на земя и на висилка. Красимир Тотев е пети на земя и седми на висилка и на кон с гривни. Кр. Тотев, Ил. Сиджимков и Марин Гълъбов спечелиха купата за второ място в отборното подреждане в тяхната възрастова група. Любомир Станоев взе бронз в многобоя за юноши старша, четвърти е на халки и на висилка, шести на земя, осми на успоредка и на кон с гривни. Валери Димитров е четвърти на земя.

В проявата се включиха състезатели от всички възрасти на клубове от цяла България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене