ВИДЕО – При изключителни мерки за сигурност, Бойко Борисов откри спортната зала на Дупница

Премиерът Бойко Борисов и министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на спорта Красен Кралев откриха официално новата спортна зала в Дупница.

„Дупница има своя зала и прекрасен отбор и мисля, че въпреки тежкия жребий, отборът играе прекрасно“, каза Борисов, визирайки участието на мъжкия волейболен първенец Марек Юнион Ивкони в Шампионската лига. Бойко Борисов посочи, че преди 3 години е бил на отриването на спортната зала в Сливница, а сега, след откриването на залата в Дупница, се надява това да донесе това още повече успехи на волейболният отбор.

„Тук ще идват много чужди отбори, дано това съоръжение да радва всички и тази зала да се пълни с деца“, каза министър Красен Кралев.

Много спортни успехи на всички, които ще ползват новото съоръжение пожела и министър Павлова. „Дупница вече има зала, която чакахме повече от 40 години“, каза кметът на Дупница Методи Чимев. Той посочи, че дупнишките състезатели имат вече свой дом, от който се надява да излязат не само републикански шампиони, но и европейски, и световни. Той благодари на кмета на Сливница, който също присъства на церемонията, защото по време на строежа на залата в Дупница волейболният клуб е тренирал и играл на своите срещи в Сливница.

Новата придобивка на Дупница е с капацитет от 1505 места и отговаря на всички изисквания за провеждане на международни срещи по най-различни спортове. В четириетажната административна сграда са изградени съблекални, офиси за клубовете, ВИП ложа, журналистически кабини, зала за пресконференции, електронни табла, сауна, парна баня и фитнес. Капацитетът на предишната зала беше от 765 места.

В новата зала вече се проведоха две волейболни срещи, като Марек Юнион-Ивкони бе домакин на руския гранд Белогорие Белгород и на претендента за шампионската титла на България – Монтана.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене