Кметът Илко Стоянов предлага да се спре продажбата на общински жилища в Благоевград

Да се преустанови продажбата на общински жилища на наемателите им иска кметът на Благоевград Илко Стоянов. Предложението му е залегнало в проекта за промени на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на гражданите, като се предвижда да се довършат единствено процедурите, по които вече има взети решения за продажба на местния парламент. Новото условие е вписано в преходните разпоредби на проекта за промени, които предстои да се дискутират и гласуват на предстоящата сесия на ОбС в петък. Ако съветниците го одобрят, ще се блокира шансът на наематели на общински апартаменти да ги придобият, при това без търг или конкурс.

Друга промяна в наредбата предвижда наемателите да плащат освен застрахователна вноска за наетия апартамент и такса битови отпадъци, която до момента не им се събира. Залага се и увеличение от 4 на 5 г. на изискването за постоянен и настоящ адрес на кандидатите да бъдат настанени в общински жилища.

Община Благоевград в момента разполага с 452 жилища, без да се броят социалните в трите блока в кв. „Освобождение“, ведомствените и резервните. Подадените към вчерашна дата заявления за закупуване от наематели са 21.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене