3-ти механизиран батальон-Благоевград ще участва в учение в център „Сливница“

Тактическо учение с бойна стрелба „Вратица 21“ на 10-и механизиран батальон – Враца (от състава на Бригадното командване) ще се проведе на 29 и 30 септември на учебен център „Сливница“. Темата на учението е „Механизираният батальон в настъпление от движение“. Участие ще вземат около 350 военнослужещи с 53 единици бойна и транспортна техника от 10-и механизиран батальон – Враца и обучаеми от 3-и механизиран батальон – Благоевград под методическото ръководство на офицери от щаба на Бригадно командване.

„Вратица 21“ е предшествано от свързани с учението ротно-тактически учения, проведени на учебен център „Сливница“. Участници в свързано учение на 29 септември ще бъдат военнослужещи от 38-ми батальон за ядрена химична и биологична защита и екология – Мусачево, а на 30 септември – от 55-и инженерен полк – Белене.

Директор на учението е началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин Карадимов. Офицер, провеждащ учението, е командирът на Бригадното командване полковник Митко Балтов.

Сред целите на учението „Вратица 21“ са усъвършенстване на уменията за планиране и водене на настъпателен бой, повишаване на уменията на командирите и щаба при поставяне на задачи на подчинените и управлението им в боя, подобряване на взаимодействието между формированията в батальона при водене на настъпателен бой и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене