Мъж от Сатовчанско обвинен в опит за убийство, почина

Почина подсъдим за опит за убийство на двама души и Окръжният съд в Благоевград прекрати делото.

Преди дни е починал 59-годишният Цветан Марински, който е бивш горски служител. Той бе изправен на подсъдимата скамейка по обвинение за опит за убийство на братята Любен и Младен Каменови. Двамата бяха простреляни от горския на 13 юни 2020 г. в махала Забърдо на сатовчанското с. Плетена. Младен бе подал и граждански иск за 500 хил. лв. за претърпените болки и страдания, а брат му Любен – иск за 100 хил. лв.

Цветан Марински от около 15 години бил във влошени отношения със семейство Каменови. Причина за това били имотни претенции, касаещи общия път до имотите им. По този повод нееднократно възниквали конфликти помежду им. На 13 юни 2020 г.  съседите отново се скарали. Марински паркирал ремаркето на лекия си автомобил на средата на улицата, преграждайки пътя, и преминаването на други автомобили станало невъзможно. Съседите много се притеснили, тъй като сред тях имало такива със здравословни проблеми, което налагало по спешност да търсят медицинска помощ.

Любен Каменов, се обадил в полицейския участък в с. Сатовча да информира за станалото.

Междувременно Марински паркирал джипа си на главната улица, зад автомобила на Каменов, като по този начин още повече затруднил движението и отказал да премести колата, като отправил обидни думи и закани към съседите. Подразнени от поведението му, двамата братя Младен и Любен Каменови тръгнали към него. Последвало сбиване и падане на земята, при което Марински си ударил главата. Свидетели на случващото се намесили и ги разтървали. Разгневен, горският тръгнал към дома си, продължавайки да ругае, докато останалите се прибрали в двора. Любен отново се обадил в полицейския участък, за да съобщи за инцидента, и на място били изпратени дежурни за извършване на проверка на случващото се.

Междувременно Марински взел законно притежавания пистолет „Макаров“ и се върнал в района на имота на семейство Каменови. Движейки се с оръжието в ръка и отправяйки закани, той произвел няколко изстрела. Уплашени от действията му, съседите, сред които имало и жени, побързали да се укрият. После продължил да стреля, целейки се в Любен, но не го улучил. Ударил с пълнителя на пистолета панорамното стъкло на чужд автомобил и го раздробил. Видял до плевнята Младен Каменов и произвел изстрел срещу него, като му причинил нараняване в областта на гърдите, със засягане на лакътната кост. Отново насочил пистолета срещу него, натиснал спусъка, но поради празния пълнител оръжието не произвело изстрел. Веднага след това напуснал местопроизшествието.

Бащата на пострадалия подал сигнал на телефон 112. Младен бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в София, като проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област. На пристигналите полицаи Марински заявил, че бил нападнат и стрелял, за да се защити. Съдът бе определил мярка за неотклонение „домашен арест“ на Марински, променена по-късно в парична гаранция от 5000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене