Кметът Илко Стоянов: Благоевград и АУБ са едно сплотено семейство

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на официален прием по повод 30 години от основаването на Американски университет в България.
Заедно с президента на висшето учебно заведение д-р Дейвид Евънс припомниха основните етапи от развитието на университета през годините.

„Американският университет е богатство за нашия град. За 30 години той непрекъснато се развива и всички ние сме част от този процес. Въпреки тежките години, в които и в момента се намираме, ние устояваме и се радвам, че сме тук заедно. 30 години е възраст, в която създаваме едно сплотено семейство. Вярвам, че ще продължим да работим така, че Община Благоевград и Американски университет да стъпят още по-устойчиво на своето партньорство. Вече се познаваме, надграждаме своите отношения и резултатите от всичко това ще бъдат най-вече за хората“, каза по време на приветствието си кметът Илко Стоянов.

Д-р Дейвид Евънс подчерта, че в Благоевград представителите на университета и студентите имат всички предпоставки да се чувстват като у дома си.
„Последните 30 години бяха чудесни, но следващите 30 години ще бъдат още по-прекрасни. Искам да благодаря на кмета на Благоевград за изключителното партньорство и екипна работа, както и за създаването на тази атмосфера на сътрудничество между Общината и Американски университет. Стажантската програма с Регионален исторически музей е само един от примерите за чудесното съдействие между университета и Общината“, каза д-р Дейвид Евънс.
За гостите на официалния прием бе представен откъс от най-новия мюзикъл „Кабаре“ на студентския клуб „Бродуей“.

На честванията присъстваха областният управител Валери Сарандев, председателят на ОбС Радослав Тасков, Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, заместник-кметът по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова, директори на дирекции към Община Благоевград, общински съветници, представители на институции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене