Разобличен бивш общински служител заплашва журналисти

Журналистическо разследване на нашата медия тези дни разобличи корупционните схеми на вече бившия общински служител в Стара Загора Александър Чалъков.

Благодарение на разкритията на нашите журналисти вчера служителят бе отстранен от поста началник звено „Паркинги и гаражи“ в общината, за което кметът Живко Тодоров заслужава поздравления. Той реагира достатъчно бързо и уволни корумпирания служител, който е използвал служебното си положение, за да пласира продукцията на собствената си фирма за дезинфектанти „Макси про България“.

След навременната и адекватна реакция на кмета на Стара Загора обаче Александър Чалъков започна директна атака и тормоз срещу нашата медия.

Сплашване, телефонни обаждания с нецензурен език и целия възможен арсенал от обиди и заплахи използва корумпираният бивш общинар днес. Няколко пъти той се обади в редакцията, обещавайки отмъщение на всички работещи в сайта, включително заплашвайки техните семейства. Не го спря дори предупреждението, че ще бъде сезирана прокуратурата. Чалъков заяви по телефона, че „държи местните прокурори в ръцете си“ и може да прави каквото пожелае. Чалъков не пожела да представи доказателства, които да опровергаят нашите публикации, което за пореден път доказва, че разследванията ни попаднаха точно в целта.

Ние като журналисти сме силно обезпокоени от факта, че България е на 111 място по свобода на словото. Но очевидно няма как да бъде по-различно, щом разобличените нарушители си позволяват да заплашват журналисти. Призоваваме прокуратурата да вземе мерки срещу своеволията на Александър Чалъков, за да докаже, че в България може да има справедливост за гражданите и адекватно правораздаване за нарушителите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене