„Пирин“ (ГД) зад Д. Бербатов в битката му с Б. Михайлов: „Искаме истински футбол“

Аматьорският „Пирин“ (ГД) публикува на страницата си в социалните мрежи своята позиция относно последните събития в БФС и за пореден път застана зад Димитър Бербатов в битката му да оглави родния футбол. Неврокопчани призоваха другите клубове да се включат в подкрепа на бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“ и екипа му и отправиха няколко базисни въпроса към управата на централата и Борислав Михайлов.

Ето публикувания текст без редакторска намеса: „Пирин“ (Гоце Делчев) спази Устава на БФС и поканата в Търговския регистър и се яви на обявения конгрес на 18.03.2022 г. Ние от Футболен клуб „Пирин“ (Гоце Делчев) не се страхуваме от заплахите за изключване от футболния съюз, защото няма никакво правно основание за това! Нашето мнение е, че българският футбол трябва да се развива в правилната посока и смятаме, че Димитър Бербатов и неговият екип са подходящите хора за това. Не се страхуваме да обявим това публично и призоваваме и други клубове да го направят. Нека се обединим, за да извадим българския футбол от тази каша по-бързо! У нас възникват някои въпроси и очакваме отговори:

– Защо БФС платиха наема на зала номер 3 на НДК?

– Защо бе наета охрана?

– Защо бившето ръководство на БФС не се яви на конгреса?

– Какво правеше Борислав Попов в НДК по време на конгреса?

– Защо са тези банкети, кой ги организира и кой ще плати сметката?

Ние сме свободен клуб и искаме истински футбол!“.

Същевременно в междинката днес пиринци ще търсят продължение на добрата си серия срещу напомпания със самочувствие „Рилски спортист“ след разгромната победа на скиорите с 5:1 през уикенда над дубъла на „Септември“ (Сф). Единствените въпросителни пред треньорския щаб са свързани с обичайните заподозрени напоследък Петър Лазаров и Илия Коршумов, които изкараха дълго време в лазарета и имат да наваксват в кондицията. В отбора на гостите без алтернатива в нападение Петко Петков, който имаше съвместен период в „Банско“ с наставника на домакините Димитър Крушовски. Собственикът на фитнес клуб беше героят на „Рилецо“ в миналия кръг с хеттрика си, което трябва да е сигнална лампичка за защитниците в зелено.

„Познаваме се добре със самоковци и мисля, че ни очаква сериозна битка. Съперниците ни имат много достойнства и това е предпоставка за един интересен двубой“, коментира Д. Крушовски.

Факсимиле от позицията на „Пирин“ (ГД) в подкрепа на Д. Бербатов

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене