В Банско бе излъчен шампионът на Балканите по канадска борба

В Банско се проведе Балканска лига по канадска борба в категория 80 кг. Европейският град на спорта за четвърта година домакинства най-силното състезание на Балканите.

 Кметът на Банско Георги Икономов откри спортния форум, като приветства всички почитатели на канадската борба с добре дошли и пожела успех на състезателите. Председателят на Българска федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров връчи на градоначалника на Банско почетен плакет в знак на признателност и благодарност за оказваната подкрепа.

Над три часа, осем от най-титулованите състезатели в Европа се съревноваваха за титлата, играейки на принципа всеки срещу всеки на лява и дясна ръка. Първото място и титлата Шампион на Балканите при 80 килограмовите мъже грабна Божидар Симеонов – Световен и Европейски шампион на България при юношите. Той спечели първото място с 238 точки, като не допусна нито една загуба, както на лява, така и на дясна ръка. Второто място също бе за представител на България – Димитър Дановски, който си заслужи почетното място с 199 точки. Третото призово място зае Димитрис Филикидис от Гърция с 188 точки. Четвърти е молдовецът Даниел Прокопчук с 188 точки, а пети – румънецът Виорел Добрин с 181 точки. На шесто и седмо място се класираха Детелин Йончев (България) и Петър Манойлович (Сърбия). Осми е гръкът Сократис Каниос.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене