Къде колко бежанци са настанени в област Благоевград

Областна администрация Благоевград публикува информация за разпределението на украинските бежанци, настанени в имоти-държавна или общинска собственост, както и хотели частна собственост. Ето какво показва информацията в цифри към дата 21 март.

В община Гоце Делчев са настанени 77 граждани на Украйна в общинския хотел „Арена Неврокоп, в частен хотел „Неврокоп“ и в частни къщи още двама украинци.

Община Благоевград-по данни на областната организация на БЧК са настанени 5 семейства, 14 възрастни с две деца, настанени под наем в частни имоти.  На 11 март 14 украински граждани са настанени в база на Югозападния универтисет „Неофит Рилски“.

В община Сандански 18 бежанци са настанени в имоти държавна, общинска и частна собственост.

На територията на община Разлог има настанени 6 семейства. Майка с две деца е настранена в гр. Разлог. Трима възрастни са настанени в с. Горно Драглище. Двама възрастни с две деца отново са настанени в гр. Разлог. Две украински семейства са отседнали в собствена къща в с. Горно Драглище. Друга майка с две деца също е настанена в гр. Разлог. За периода от 24.02. до 21.03. по официални данни има настанени в частни хотели общо 123 украински граждани за цялата територия на община Разлог.

В община Банско до 21 март има настанени 214 украинци, отседнали при приятелски семейства-сънародници, които има собственост в Банско. От тях има настанени в частни хотели и безвъзмездно в частни къщи.

За територията на община Гърмен се съобщава за три лица от украински произход, настанени в хотел „Черния кос“, близо до с.Огняново. Отделно в частни домете са настанени 6 жени и 6 деца.

На територията на община Петрич общо 19 украински бежанци са разпределени в три населени честа. В частен хотел в с. Коларово са настанени 3 жени с 3 деца и един възрастен, една жена – в частен дом в гр. Петрич, майка с дъщеря и малко дете – в частен дом в с. Първомай,и 8 човека в хотел „Мантаря“ в с. Марикостиново.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене