Иззеха кокаин в Благоевград и канабис в Сандански, Банско и Якоруда

На 19.03.2022 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград бе проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества.
От полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е проверено жилище в Благоевград, в което е намерен и иззет найлонов плик, съдържащ бяло, прахообразно вещество. След направен полеви тест, същото е реагирало положително на кокаин с тегло около 5,38 грама.

На същата дата, в района на ул. “Д. Груев“ в Благоевград е проверено непълнолетно момиче от
града. У него полицейските служители са открили плик, съдържащ около 0,47 грама амфетамин.
В хода на полицейската операция, от полицейски служители на РУ-Сандански е проверена къща в гр. Сандански, където е намерена и иззета около 0,55 грама суха, тревиста маса. След направен полеви тест, същата е реагирала положително на канабис, а 27-годишен мъж е задържан.
По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Около 08:00 часа на 19.03.2022 г. в района на ул. „Пирин“ в гр. Банско, полицейски служители на РУ-Банско са задържали 33-годишен от гр. Варна, след като при извършената му проверка е намерена и иззета около 8,37 грама марихуана. За случая е уведомена компетентната прокуратура.

В следобедните часове на 20.03.2022 г. на ул. „Миланица“ в гр. Якоруда, полицейски служители на РУ-Разлог са спрели за проверка товарен автомобил „Форд Транзит“. С техническо средство те установили, че 31-годишният водач на автомобила от гр. Пловдив шофира след употреба на наркотично ващаство, а у него е открита около 4,9 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е
досъдебно производство

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене