Цонев: ДПС ще защитава всеки, срещу който има упражнена репресия

Той посочи, че нарушаването на закона и полицейщината, е започнало с  управлението на ГЕРБ

ДПС адвокат на г-н Борисов няма да става, но ще защитава всеки, срещу който има упражнена репресия, полицейщина и той е преследван не по закон. За нас не са празни думи, че всеки е невинен до доказване на противното.  Това заяви в декларация от името на ПГ ДПС заместник-председателят ѝ Йордан Цонев.

Той посочи, че нарушаването на закона и полицейщината, е започнало с  управлението на ГЕРБ, когато по думите му органите на държавата са били превърнати в „бухалки“ срещу бизнеса и обикновените граждани и са били превърнати в инструмент за печелене на избори. ДПС настоява на това да се сложи край, се посочва в декларацията.

Относно спазването на върховенството на закона, от ДПС посочиха, че това трябва да стане без реваншизъм – отказът от реваншизъм е основополагащ принцип, върху който е конструирана партията ДПС, припомни Цонев.  Ние няма да ставаме адвокати на никой, ние от ДПС сме за това, който е погазил закона, да отговоря, но това трябва да става по законовите процедури, добави депутатът.

Алармираме ви толкова месеци, че вътрешният министър в двата служебни кабинета върши беззакония, заяви Цонев и добави, че под маската на битката за справедливост и законност много често се случват репресии. Цонев обясни, че ДПС не е искало да вземе отношение относно снощния арест, защото от движението не знаят, на какво основание е извършена снощната процедура. Не знаем дали това е в рамките на законността или не е, добави той.

Цонев  заяви, че ако се наложи ДПС ще защитава и сегашните министри и сегашния премиер, защото по думите му, след като властта свърши и идва отговорността. Тази отговорност трябва да бъде търсена без реваншизъм, настоя депутатът .

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене