14 наследници на 2 дка имот до алеята за Бачиново искат да го застроят

14 наследници на Никола Салмов чакат разрешение от общината да застроят имот от 2 дка в самия край на ул. „Хайдукови“, на границата с алеята за парк Бачиново в Благоевград. Пълномощникът им, строителният предприемач Емануил Манолов, иска общинските съветници да дадат разрешение за изработване на Подробен устройствен план – план за застрояване, като преобразуват имота от нива за жилищно строителство.

Общинският експертен съвет по устройство на територията е дал положително становище на желанието на собствениците да разделят терена на три, като в едната част да се вдигне кооперация, втората да е за път за собствени нужди и третата – за сграда до 2 етажа за обществено обслужване, най-вероятно за заведение.

Имотът е 2085 кв.м и с одобрения от ОбС през 2011 г. общ устройствен план попада в жилищна устройствена зона с разрешена средна височина на застрояване до 15 метра и плътност на застрояване до 70%.

Казусът е обсъждан на заседание на постоянната Комисия по устройство на територията към ОбС. До въпросния имот е жилищен комплекс „Перун“, който е без улица за достъп. 13 от всички 14 души, състав на ТСУ комисията, са дали картбланш искането да влезе за дискусия на предстоящата сесия на местния парламент в края на март. Вчера на заседанието на Комисията по икономика към ОбС точката не е била обсъждана. Председателят на комисията Красимир Роячки обясни, че в последния момент преписката била изтеглена от кметския екип.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене