Бащата на 12-годишния каруцар, заради когото загинаха 2-ма души край Симитли: Ние ровиме като прасета да изкараме 5 лева, не е отишъл да направи умишлено беля, косил е трева

_thumb (1)Дни след жестоката касатрофа, при която загинаха 30-годишния бивш съветник Станислав Петров от село Полена баща на 2 деца и 45-годишната Марияна Х. от град Елена, репортер на struma.com се срещна с родителите на 12-годишния каруцар, засякъл автомобилите край Симитли и предизвикал челен удар между Опел и Ланча. Семейството живее в нечовешки условия в ромската махала на Симитли. Децата не ходят на училище, работят заедно с родителите.

Ето какво каза Венцислав Емилов като оправдание за това, че синът му по тъмно е бил с каруцата си на главния път: Да не ни е лесно на нас, аз съм тука по цел ден ровиме като прасета да изкараме 5 лева за него да има, той га е вземал, не умишлено да иде да прави бели, отишъл е с нея пътя, защото е бил да коси трева. В разговора се намесва и майката Зоя Маркова : Детето се прибра и ревеше, попитахме го, кой го е бил и какво е станало, но той не казва. Нямал е видимост, за да види колите, титикал, титикал искал да превари, но в тоя момент колите са се ударили, разказва версията си за станалото Зоя.

През ум не им минава на тези хора, че ще трябва да носят отговорност за стореното от малолетния им син, според тях нямало какво да се направи, много били притеснени от случилото се. Примитивното им мислене сякаш им дава покой. А иначе заради каруцата им две семейства бяха почернени, четири деца останаха сираци. Полицията започна работа с трите момчета, които са били във фаталната каруца. За каруца не се изисква шофьорска книжка и така и децата, могат безнаказано да се разхождат с каруци, няма законова уредба на този въпрос, казват от полицията. С непълнолетните работи инспектор ДПС. Хората в Симитли, обаче са ужасени от многото пътни инциденти с фатален край затова днес в Симитли от Мелник бе донесена иконата „Покров Богородичен“, пред която хиляди се помолиха, за да се спре войната по пътищата, отнела десетки животи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене