Ничия земя: Дворът на Механотехникума в Благоевград се превърна в змиярник, все още няма стопанин на бившето училище

_thumbВ истински змиярник се превърна дворът на бившата Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“. Близо метър е тревата, която е покрила голяма част от двора. Асфалтовата настилка почти е изчезнала, а парковата зона в двора става все по-непроходимо. В момента никой не поддържа дворното пространство пред сградата, която на практика е ничия. Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“ се сля с Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Никола Вапцаров“ в „Благоевградска професионална гимназия“, която ползва сградата на бившето Електро.

От община Благоевград още чакат решение на въпроса, кой и за какво ще ползва базата на бившето Механо. Кметът Атанас Камбитов е категоричен, че в сградата на бившето Механо трябва да се изгради детска градина, тъй като няма друго подходящо място. Според него в квартал „Освобождение” няма друг подходящ терен, нито общински, нито частен, където може да се изгради детска градина. От друга страна апетит към парцела има и ЮЗУ Неофит Рилски. Ректорът проф.

Иван Мирчев ще настоява пред Министерски съвет за предоставяне за ползване на цялата сграда на бившия Механотехникум в Благоевград. Ръководството на университетът желае целияимот, който е публична държавна собственост, и е против това община Благоевград да строи детска градина в една част от сградата на бившия Механотехникум. И докато Министерският съвет реши на кой да подари имота, дворът на бившето Механо ще заприлича на джунгла.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search