Община Дупница сред 8-те одобрени по проект „Интегрирани мерки в подкрепа на ромското включване“ за 1 466 230 лева

Община Дупница е една от 8-те общини одобрени по проект „Интегрирани мерки в подкрепа на ромското включване“. Стойността му е в размер на 1 466 230 лева по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и е с продължителност 24 месеца.

Над 20 общини кандидатстваха за финансиране. Част от дейностите и инвестициите по проекта са осигуряване на мобилен здравен кабинет, мобилен рентген, линейка, ремонт на ДГ „Таушаница“, изграждане на детска площадка в кв. „Каваклия“, фитнес-площадка в кв. „Гиздова махала“, изнесени класни стаи в няколко дупнишки училища, набавяне на учебни пособия, технически пособия, оборудване на спортната зала към ОУ “Христаки Павлович“, обучения и др.

Сред целите на проекта са – подобряване здравния статус на малцинството, улесняване на достъпа до образование, здравеопазване и заетост на ромската общност. Цели се и подобряване на жизнената им среда, тъй като основните проблеми са свързани с ранното отпадане от училище, ниско образование, липса на трудови навици.
До 20 дни трябва да бъде сключен договорът, след което да стартират процедурите по реализацията на проекта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене