Автобусните билети до селата в община Сандански поскъпват от днес средно с 25% процента

От вчера билетите по част от линиите до селата в община Сандански са с нови цени. Единствено цените за автобусите по линията от Сандански до селата Лешница и Поленица, които са най-близки до общинския център, се запазват. Цената на автобусния билет до тези две села е 1.50 лв. в едната посока.

Превозвачите в община Сандански са депозирали молби в Общинска администрация – Сандански, като са мотивирали искането си за увеличаване на цените със скока на горивата. Местните превозвачи са посочили, че заради поскъпване на цените на горивата и авточастите не могат да покриват разходите си и работят на загуба.

Така билетът от Сандански до селата Вълково, Струма, Лебница от 2.00 лв. става 2,50 лв., до най-отдалечената точка – с. Катунци, цената на билета от 4 лева скача на 5.00 лв., до селата Яново и Петрово от 5.00 лева става 6.00 лв. Цената на автобусния билет от Сандански до с. Лиляново скача от 1.50 лв. на 2.00 лв. Пътуващите от Сандански до с. Склаве ще плащат по 2.50 лв., а досега билетът е бил 2,00 лв.

Увеличава се и цената на автобусния билет от Сандански до с. Джигурово от 2.00 лв. на 2.50 лв. Променят се цените на билетите и по линията от републиканската пътна мрежа от гр. Мелник до София от 16 лв. на 17.00 лв. Запазват се засега цените на автобусните билети на фирма “Сандански 5” от Сандански до София и до Благоевград. От Сандански до София цената в едната посока е 15 лв., а до Благоевград се запазва 7.00 лв. засега, потвърдиха от сдружение “Сандански 5”.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене