Ансамбъл „Пирин“ завладя Париж

ансамбъл пиринПлощад „Пале Роял“ в Париж се оказа тесен за желаещите да се докоснат до магията на ансамбъл „Пирин“. Автентичните български ритми и народни песни са гвоздея на програмата на панаира „България – традиции и култура“, който се проведе в сърцето на френската столица срещу музея „Лувър“ от 3 до 5 юли.

Повече от 10 000 парижани и туристи от цял свят посетиха туристическия панаир. Културният, еко, селският и кулинарен туризъм се оказаха сред най-търсените от французите и гостите на Париж, които посетиха българския панаир. В родината на висококачественото вино и богатото разнообразие от сирена, българските розе, червено и бяло вино, както и натуралното саламурено сирене бяха високо оценени от парижани. Посетителите са дегустирали над 500 л. вино и над 3000 хапки с кашкавал и сирене.

И във втория ден на българския туристически панаир на площад „Пале Роял“ звучаха популярни български песни, а ателиетата за калиграфия, грънчарство, изработване на ароматни български сапуни, мартеници и традиционни български носии привлякоха много желаещи да се докоснат до автентичните български традиции и култура. Вчера акцент на панаира е специална игра, свързана с експозицията на тракийските съкровища в Лувъра.

Тридневният туристически форум се организира за първи път от Министерството на туризма, Столичната община и Френския културен институт, съобщава министерството на туризма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене