Високотехнологична апаратура за децата с увреждания в Благоевград

От днес малките пациенти на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Благоевград ще бъдат лекувани чрез високотехнологична терапия.
Националният фонд „Св. Никола“ направи дарение на комбиниран рехабилитационен уред, на стойност 8 500 лв. Средствата за закупуване на апаратурата са набрани изцяло от благотворителни каузи.

Мисията на Национален фонд „Св. Никола“ е да се мобилизира общественото съзнание в посока съпричастност и подкрепа на уязвимите групи. И на фона на случващото се в Украйна, все повече се чувства ангажираността на обществото в подобни каузи, каза Неда Младенова, ръководител на организацията.

Според директора на социалната дирекция в благоевградската общинска администрация, Емилия Халилова, само чрез партньорство и съпричастност може да се достигне до пълното интегриране на малките пациенти, които посещават клиниката.
Дарената апаратура е от изключително значение за качеството на рехабилитацията и за повишаване стандартите на обслужване, подчерта директорът на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Благоевград, д-р Татяна Спасова.

“ За нас е много необходим тъй като дава възможност за по-качествена двигателна рехабилитация на редица заболявания“, коментира д-р Спасова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене