На пролет стартира ремонта на Дома на културата и околовръстния път в Гоце Делчев

Вероятно в края на април ще започне рехабилитация на Дома на културата

За околовръстния път през местността Текето са отпуснати 1 400 000 лева. Той ще свързва градската промишлена зона с Драмския път.

Вече е обявен изпълнител и тече законният двуседмичен срок за евентуални възражения и обжалване. Очаква се ремонтно – техническите дейности да започнат в началото на април.

На рехабилитация подлежи и старият околовръстен път от СБА при село Борово към язовирите. В момента там се прави заснемане с оглед регистрация, тъй като по документи той е полски път. След тази процедура ще започне проектиране и ще се търси финансиране.

Приключи процедурата за най-големия стратегически обект в общината – ремонта на Дома на културата. Изпълнителят е определен и по всяка вероятност той ще започне работа в края на месец април.

Големият скок на цените оскъпи чувствително строителните дейности. Направените разчети за Дома на културата, който и по ОП „Регионално развитие“,  са надвишени с около милион лева.

„Надяваме се да бъдем компенсирани от държавата, но ние сме твърдо решени с цената на всичко да завършим този обект, тъй като той е една от емблемите на нашия град“, казва градоначалникът Владимир Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене