След срещата в Самораново

В село Самораново,община Дупница се състоя среща,предизвикана от безпокойството на хората от селото от проекта за изграждането на нов затвор за 400 затворници. Проектът се финансира от Европейския съюз и е на стойност над 40 милиона лева и трябва да бъде завършен до март 2024 година. На срещата присъстваха заместник- министърът на правосъдието Емил Дечев и главен комисар Ивайло Йорданов – главен директор на дирекция „Изпълнение на наказанията“.Основните притеснения на хората от селото са проблемите на водоснабдяването.

Ето и коментара на заместник-министър Емил Дечев: „Абсолютен консенсус трудно се постига, когато става дума за такъв проект, който предвижда строителство на ново място за лишени от свобода. Така че аз не съм имал илюзии, че едва ли не всички хора ще бъдат убедени, че този проект има смисъл, че е полезен и безопасен. Предварително бях наясно, че хората имат и основателно безпокойство, притесняват се, че този нов проект може да повлияе отрицателно на един проблем, който е съществувал от десетилетия и не  е бил решаван до този момент от предходни правителства, предходни общински съвети, а именно проблемът със водоснабдяването на село Самораново“.

Предстоят разговори с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов,а с актуализацията на бюджета в средата на годината ще се предвидят и средства за подобряване на водоснабдяването на селото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене