Първо общинско състезание „Аз пиша грамотно“ се проведе в Банско

105593-sastezanieВ чест на 102-годишнината от Освобождението  на Банско от турско робство,  НУ „Св. Паисий Хилендарски” бе домакин на Първото общинско състезание „Аз пиша грамотно”. В него участваха четвъртокласници от четирите общински училища, разпределени в  4 отбора.

Състезанието протече в два етапа за проверка на писмената и устна култура. Учениците работиха в екип, пишейки под  диктовка, четене на текст с разбиране и решаване на тест.

Всеки отбор тегли билет със задачи, които състезателите обсъждаха заедно и говорители на екипите представяха отговорите пред всички. Резултатите, които учениците от четвъртите класове показаха, бяха проверени и оценени от жури с председател: Йорданка Калистрина и членове: Елеонора Барякова и Маргарита Топалова.

Най- високи резултати получи отборът на НУ „Св. Паисий Хилендарски”-Банско. На второ място бе СОУ „Неофит Рилски” и на трето с еднакъв брой точки се класираха ОУ „Св. Климент Охридски” – град Добринище и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места. 

Купа и грамота за победителите връчи  Александър Мацурев, заместник- кмет на община Банско. Той поздрави всички ученици и техните учители за доброто представяне на отборите.  Участниците в състезанието получиха грамоти и награди от общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене