Без категория

Местния печат

печат

В. „Струма“
Благоевградчанка сигнализира  РИК: Предизборни щабове обещават по 100 лв. на застъпници за 5 гласа в секция

Предизборни щабове в Благоевград набират застъпници за парламентарните избори, на които обещават заплащане от 70 лв. след предаване на копие от протокола от съответната секция, а ако в дадена секция има повече от 5 гласа, обещават на застъпниците и бонус от 30 лв.
Този сигнал постъпи на електронните пощи на ЦИК и НАП от лице, подписало се Наталия Димитрова.

ВиК“ шефът в Разлог Пл. Ботев свален, поста пое спецът с 13 г. стаж Р. Дамянов

Шефът на клона на „ВиК“ в Разлог Пламен Ботев е свален от поста. Заповедта му е връчена вчера по обяд след оперативка в Благоевград от новия директор на водното дружество инж. Росица Димитрова.
Шефския пост на „ВиК“ – Разлог поема временно Росен Дамянов. Той е строителен инженер, отличен специалист и е в дружеството  от много години, с натрупан достатъчно опит, съобщи управителят на  „ВиК“ – Благоевград инж. Росица Димитрова.

Спряха 4 от шестте асансьора в жилищна кооперация, били опасни
Агенцията за метрологичен и технически  надзор започна масови проверки на асансьорите в обществените и жилищните сгради в Перник. Съоръженията на много места  в блоковете обаче  се оказали неизправни.
„“ Живея в 7-етажна жилищна кооперация с шест входа. При нас инспекторите са проверили всичките асансьори, като на четири от тях са констатирани неизправности и са спрени от от движение до отстраняването им.

В. „Вяра“

Скандал: Турска партия купи гласовете на ромите в Дупница със 100 000 лв., покри вересиите им в магазините

Наддаването за ромските гласове в махалите на град Дупница започна, показа репортаж на bTV. След сигнал на зрители в национален ефир се показват жители и собственик на магазин в ромската Гиздова махала. От излъченото става ясно, че зрители на телевизията са сигнализирали и настояли полицията да отиде на проверка и да спре търговията, която включва дори предизборно покриване на вересиите в магазините.

Новата шефка инж. Росица Димитрова на среща с инициативен комитет: ВиК-Благоевград сменя изгнилите етернитови тръби в района на НХГ „Св. св. Кирил и Методий”

Управителят на “ВиК” ЕООД -Благоевград инж.Росица Димитрова и главният инженер на дружеството Петър Чапкънов  проведоха среща с Инициативния комитет на живеещите в района на НХГ “Св. св. Кирил и Методий”. Поводът за нея бе  засилената честота на авариите по водопроводната мрежа. “Не е нормално да живеем в центъра на града и да газим във вода и кал, а в чешмите ни да няма и капка. Всеки ден сме в очакване на поредната авария. Страдат семействата ни, страда работата ни,  мазетата ни са наводнени…

Чудодейна икона в литийно шествие срещу смъртоносните катастрофи по Е-79, кметът Апостол Апостолов вдига параклис при Кресненското ханче

С чудотворната икона „Покров Богородичен” хиляди живеещи в населените места по Е-79 се молиха вчера да спрат зловещите катастрофи, отнемащи ежемесечно човешки живот в района. Чудотворната икона измина пътя от Мелник до Кресненските ханчета, качена върху пикап. Първият водосвет за здраве бе отслужен в най-ранните часове вчера от Неврокопския митрополит Серафим, по-късно водосвет за здраве и късмет бе отслужен и при паметника на Кресненско-Разложкото въстание в дефилето.

Кметът Камбитов и плувният шампион Петър Стойчев направиха първа копка на плувния басейн, част от спортния комплекс в кв. „Еленово“

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и световният шампион по плуване Петър Стойчев направиха дългоочакваната първа копка на закрития плувен басейн в Благоевград. Той е част от бъдещия спортен комплекс, който ще бъде изграден на територията на 8-о СОУ „Арсений Костенцев“ в кв. „Еленово“. 

Водосвет отслужиха отец Стефан и отец Андон, който поздрави присъстващите, като предаде благословията на Неврокопския митрополит Серафим.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене