Първострой-Г“ ЕООД с управител Валери Германов прави закрито отглеждане на риби в хале

Валентин ГЕРЧЕВ
Фирма „Първострой-Г“ ЕООД с управител Валери Атанасов Германов от петричкото село Първомай внесе за разглеждане в община Петрич инвестиционно предложение за ремонт и реконструкция на съществуващо хале, открит склад и навес, с цел изграждане на ферма за интензивно отглеждане на риба при закрит тип. Халето, в което ще бъде отглеждана рибата, ще бъде реконструирано и оборудвано за около 10-12 месеца. В него ще работят 3-4 души, които са специално обучени да отглеждат риба в рециркулационна люпилня за аквакултури. В обхвата на територията за фермата ще бъде обособена административно-битова част със застроена площ от около 45м2, в която ще има склад за фураж, лаборатория за непрекъснат аналитичен контрол и др. Основната дейност на рибното стопанство ще е развъждане и супер-интензивно отглеждане и преработка на риба.
Производствената дейност на фермата ще представлява непрекъснат режим на производство – 24 часа в денонощието, 365 дни в годината с капацитет 150-200 тона готова продукция в годишен план с 2 броя междинни зареждания. ИП предвижда първоначално продажба на прясна и охладена риба, без допълнителна преработка. Възложителят ще произвежда за вътрешния пазар и евентуално износ риба с изключителни качества и като доказан екологично чист продукт за консумация.
Зарибителният материал ще бъдат едноседмични „малки рибки“ с тегло до 10 грама и ще се закупуват от други ферми, като транспортирането им ще се осъществява с помощта на транспорт до обекта в специални опаковки с кислород, осигуряваща оцеляването на пратката до 48 часа. След достигането на необходимото тегло от 1-1.20 кг. за екземпляр, готовите риби ще се преместват в басейни само с кислородоподаване, за 72 часа и след което се подготвят за експедиция.
Фирма „Първострой-Г“ЕООД с управител Валери Германов нашумя преди време в т. нар. „Жълто тефтерче на Туфчо“, в което фигурираше с раздаване на определени суми на определени кметове от Подгорски район, което така и не бе доказано.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене