Премиерът Петков на ГКПП „Дунав мост“: Системата за регистрация работи, имаме пълен контрол на процеса от влизането на бягащите от войната до настаняването им у нас

България е от първите страни в Европейския съюз, която вече предоставя временна закрила на бягащите от войната в Украйна. Системата за регистрация работи, всички институции действат в координация и имаме пълен контрол на процеса от влизането на бежанците до настаняването им у нас. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който посети предварителния приемателен пункт за бягащи от войната в Украйна на ГКПП „Дунав мост“.

На границата ще бъде предоставена необходимата информация за пребиваване в България. Пунктовете за предварително приемане ще работят денонощно, докато е в сила режимът на временната закрила. Премиерът Петков благодари за отборната работа на всички институции на местно и централно ниво.

„България е НАТО, България е ЕС. Общата ни сигурност зависи от общините ни координирани действия. Русия да се съобразява с всички нас, защото не е нормално в 21 век да има такава агресия“, категоричен бе министър-председателят Кирил Петков.

В рамките на днешния ден премиерът ще посети Центъра за бежанци в Двореца на културата и спорта във Варна, както и предварителния приемателен пункт за бягащи от войната в Украйна на ГКПП Дуранкулак.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене