ЗАМ.-МИНИСТЪР ГАЙДАРОВА: ПРИОБЩАВАМЕ МЛАДИТЕ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ОБМЕН НА ДОБРИ ПРАКТИКИ

Квалификацията на учителите, обменът на добри практики и изграждането на професионални общности имат голямо значение за повишаване на качеството на образованието, за приобщаване на младите учители в системата.

С тези думи зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова приветства участниците във виртуалната кръгла маса в края на „Месеца на иновациите“, организиран от Регионалното управление на образованието (РУО) във Велико Търново. Инициативата включва представяне на нетрадиционни педагогически практики, които се прилагат в иновативните училища в областта.

Зам.-министър Гайдарова отбеляза, че практиките, събрани в електронни учебни помагала, ще са полезни за всички педагози и трябва да бъдат популяризирани, включително и чрез Националната електронна библиотека на МОН.

Според заместник-министъра тази инициатива подкрепя кариерното развитие на всички учители, но най-вече мотивира младите педагози да експериментират, да работят в екип заедно с опитните си колеги. Тя посочи, че РУО във Велико Търново осигурява методическа подкрепа, която помага на учителите да се развиват непрекъснато. Това рефлектира пряко върху постиженията на учениците, които чрез приложените иновативни методи на преподаване стават по-мотивирани и креативни, по-подготвени за предизвикателствата, които ги очакват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене