Дупничанинът с 25-г. бизнес с горива А. Димитров: Има нелоялна конкуренция, малките бензиностанции сме доведени до фалит

Дупничанинът Асен Димитров, който от 25 г. работи в бранша с търговия с гориво и в момента е собственик на бензиностанция в м. Бинека до АМ “Струма” на пътя Дупница-Кюстендил, е готов да затвори бензиностанцията заради нелоялна конкуренция.

Пред репортер на „Струма” Асен Димитров заяви:

„В момента по-добре е да затворя, а не да работя! Има нелоялна конкуренция. „Лукойл” продава на бензиностанциите си гориво на цени на едро. На фона на големите ние сме анонимни и малки. Доведени сме до фалит. Те продават гориво на цената на едро. „Лукойл” продава на едро бензин за по 2,90 за литър на бензиностанциите си. Доскоро като зареждахме цистерните, имаше отстъпка 5-10 ст. за литър. Сега няма. Отивам вчера да заредя бензин, цената му със 7 ст. е по-висока. Най-вероятно цената на горивото ще скочи с 55 ст. през следващите дни. Аз като нямам печалба, която да се вложи при покупката, трябва да извадя готови пари, за да го закупя. Плащам заплати, токът е с висока цена и съм доведен до фалит. Всички малки бензиностанции сме доведени до фалит. От 25 г. съм в този бранш, такова нещо не е имало. Дали е от войната, или от нещо друго, не зная”, заяви А. Димитров

В същото време съпругата му е подала документи в РИОСВ  – София за ОВОС за изграждане на ТИР паркинг и обслужваща сграда в имот срещу бензиностанцията.

Асен Димитров коментира: “Ще построя метан станция и електрическа станция върху този имот. Това ще ме спаси от фалит. Това е горивото на бъдещето. Покрай тировете ще върви и горивото, някой ще зареди бензин, друг с метан, и така… ще закърпя положението”, заключи Асен Димитров.

Преди две години той закупи сградата на култовото заведение “Ловен дом” в Дупница за 240 000 лв. от Ангел Радков-Ключаро. В момента я реновира, като вече ще има и хотелска част.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене