Българи са сред доброволците, които изпращат храна и дрехи от Валенсия за Украйна

Украинци, руснаци, българи, испанци, латиноамериканци и румънци вече цяла седмица работят рамо до рамо и сърце до сърце от сутрин до вечер като доброволци в изпращането на храна, дрехи и продукти от Валенсия за Украйна.

Всички тях ги обединява искането за мир, солидарност с мирното население на Украйна и несъгласието с решенията на политици, които работят в ущърб на интересите на собствените си народи, превърнали войната в бизнес.

Украйнецът, Олександър Тамазлекар от Червенци, женен за рускиня – Наталия от Москва са семейство с две деца и са начело на цялата организация с фирмата си “Интерком”. В рамките на една седмица са изпратени 5 камиона с продукти и дрехи за Украйна.

В кампанията се включи и “Испано-българска Асоциация за интеграция и развитие, представлявана от писателката Бойка Николас и музикантът Пламен Пенев”.

Трогателно е как хора от различни националности в Испания работят заедно по цял ден в склада на фирмата – прегръщат се, говорят и плачат лице до лице, ръка до ръка, рамо до рамо, потресени от страданието на мирното украинско население.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене