Избраха пълномощници на слепите от Благоевградско

На Регионалната отчетно изборна конференция в Благоевград бяха избрани пълномощници за предстояща конференция. Организатори бяха Съюзът на слепите и Националната потребителска кооперация на слепите. Пълномощниците ще присъстват и ще избират новото ръководство на Националната потребителска кооперация. Тя от две години е с временно ръководство. Причината за забавянето е свързана и с кризата от пандемията от COVID-19. Доходите на потребителската кооперация зависят от главно от търговските обекти, които са отдадени под наем. В Благоевградска област кооперацията притежава два търговски обекти, които работят. Те са в Благоевград и Банско, разясни председателят на кооперацията Бончо Бонев.

Предстои ново отчетно изборно събрание, на което ще бъде избрано ново ръководство с 4-годишен мандат. Това ще се случи през месец април. Състоянието на кооперацията в момента  е както при всички други стопански субекти , т.е. в доста затруднено положение. Имаме известен спад по икономическите показатели. Нужно да се вземат мерки, но това ще бъде приоритет на следващото ново ръководство, което ще има пълен 4-годишен мандат. Кооперацията не произвежда продукти, а формира своите приходи от търговски обекти, които отдава под наем и търговски обекти, в които развива собствена търговска дейност.

След конференцията през април предстои да бъде направен един цялостен анализ на ситуацията към момента и новото ръководство, което ще бъде избрано, трябва да набележи бизнес план за работа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене